06 d’abril 2009

La òstia

Fins fa poc, sempre que havia anat a visitar una ciutat en període laborable, havia tingut un sentiment comú: jo volia estar de relax, caminar de manera tranquila per carregar bateries però em trovava amb una ciutat que anava de bòlit, i per tant, no acabava d'aconseguir el què havia pretès ja que de fet jo volia anar amb segona i la ciutat anava amb quarta o cinquena.

A Donostia és diferent. Ja des de la primera mitja hora allí, em semblava que tots els que em creuava també estaven fent turisme. Molta gent passejant, en bici, patins o corrent. Tant dissabte com diumenge molts nanos jugant a futbol a la platja fet que em feia aturar-me mentre sentia un "Va, anem! Que tens mono o què?".

No he sentit gent cridar, ni motos amb tubs d'escapament il·legals sorollosos, ni taxistes emprenyats, ni cotxes tocant la botzina, ni brètols. Tot en un estat d'harmonia que ens ha fet sentir molt a gust. Sens dubte un lloc per viure-hi. Tot a tocar, màxim a quinze minuts caminant.
El menjar? De tot una mica com a tot arreu. Divendres per dinar pintxos molt bons en una plaça del barri Antic. Per sopar al mateix barri, no tant. Ara, l'espectacle va ser dissabte. Per no trencar la línia de la població, els cambrers i maitre del restaurant estrellat, van en sintonia. Dos minuts per agafar-te la jaqueta i guardar-la. Com tot ho fan a càmera lenta!!

Saps que és dinar de 14h a 17h, sortir sense un duro però molt content? Meravellós.

Txangurro Frio y Caliente en Ensalada
Perlitas de Foie y Tapioca con Ensalada

Gambas con Vainas al Fuego de Orujo
Moluscos en la Red del Pescador

Setas con "Pasta al Huevo"
Ravioli de Verdura

Lenguado en el Mar de Coral
Salmonete Integral con Fusili de Salsa

Cochinillo asado con "Bolao" de Tomate y Emulsión de Ibéricos
Lomo de Cordero asado en los Tizones de la Brasa

Gin-tonic en plato
Nueces, Limón y canela en equilibrio

Otra Tarta de Manzana
Chocolate al Cubo con Pistachos

Costa 10 vegades més que menjar quatre pintxos.
Però no només és 10 vegades més bo!

Ha estat un cap de setmana de molta sintonia com ens va comentar el mateix Subijana, tant gastronòmica com espiritual.


1 comentari: