14 de setembre 2007

Bruta

Les diferents seccions que hi ha a la web de Gavà hi trobem gavà educativa, gavà esportiva, gavà acollidora.... En falta una, Gavà GUARRA o Gavà PORCA o Gavà BRUTA. La que més us agradi.

Potser he estat una mica dur i penso que em passa com als dibuixos animats, que a tot arreu hi ha sol excepte un únic núvol que s’està a sobre del dolent i comença a deixar caure una calamarsada. Però com que no només transito pel meu carrer, es fa evident que cada cop el poble està més brut. Poble? Deu ser per això, pel fet que ja no som un poble sinó una ciutat. Així ho indica el domini de la web.

Quan encara érem un poble recordo estar a casa dels meus avis, al carrer Colomeres (què fort! hi havia una font de color groc al mig del carrer! Amb lo perillós que és això i la de morts que podia haver provocat!)i veia passar els escombriaires cada dia, amb el seu carretó. N’hi havia molts. I això que la gent no era tan bruta. Érem un poble.

Ara, al ser una ciutat, ens trobem amb que la gent és una porca, que llencen papers a terra, que no els importa que el gos pixi o cagui al mig del carrer, de la vorera, que si obren un paquet de cigarrets llencen al vol com un estel el film transparent, que si puges al cotxe i hi tens massa burilles, obres la porta i solucionat, que si t’han posat un paper d’un pis meravellós al parabrisa, el llences a terra perquè el que no faràs és tenir-lo a la mà fins trobar una paperera, no?

La combinació de les dues coses, gent guarra i menys escombriaires és igual a ciutat molt bruta. No oblido aquestes màquines que representa que netegen però que es deixen la meitat de la brutícia a terra. Amb el que val una màquina, quants escombriaires podem tenir?

I que dieu dels policies? En veieu pel poble (o ciutat) passejant. Abans n’hi havia més, o se’n veien més si més no. Suposo que estic sensibilitzat i indignat pel robatori de la bici de ma filla gran.

Veieu el post Primera decepció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada