09 de març 2010

Nevada

La gent és molt exagerada, poc previsora i poc comprensiva en dies com ahir.

Quan el cambrer et diu que vigilis amb el plat perquè crema, què fas? El toques i et cremes? O vigiles? Quan avisen de la presència d'una plaga de meduses, et banyes tranquil·lament?

No som un país on nevi a nivell del mar. Per això van avisar del risc de nevades importants i que si quallava podria provocar algun incident. I va nevar i força en poca estona. I se'n va liar una de bona. No estem preparats per a rebre nevades com imagino que a Finlàndia no ho estan per tenir temperatures superiors a 35ºC.

A les onze del matí queien uns flocs petitons. A la una del migdia eren més grans però encara no quallaven. A les 15h nevava fortet i emblanquinava tímidament. A les 16.30h vaig decidir anar cap a casa després de visitar un client. Costava caminar pel carrer i el cotxes començaven a col·lapsar els carrers. Primers accidents.

Vaig agafar el tren a les 17:15h i abans de les 18 ja estava a casa. Normalment a aquesta hora no hi ha gent al tren. Ahir estava petadíssim. Vam anar drets i molt apretats. Doncs la gent no parava de queixar-se de què els vagons eren simples i no dobles, de la poca previsió del Govern, que no es pot tolerar que es comprin trens petits, que ja està bé.... i no sé quantes coses més.

Si hi ha d'haver trens de dos pisos, d'on els treuen, d'una altra població? Els compren al Makro? Van avisar divendres que nevaria fort el dilluns. Els podien haver portat en avió des de Massachussets collons! Ah no, que l'ample de via no és el mateix. La qüestió és queixar-se.

Com que no som un país on nevi així, no tenim màquines llevaneu als xamfrans dels carrers. De fet, van avisar que no anéssim a la platja per possibles grans onades, com les que van impactar un creuer i van matar dues persones, i malgrat tot vam veure com un imbècil feia surf a la platja.
Aquest matí he sentit a gent que deia que no havien sentit que havien avisat de nevades i d'altres que manifestaven obertament que no s'havien cregut els meteoròlegs.

El que hem d'exigir és que es facin les feines de manteniment i modernització de xarxes elèctriques, de clavegueram, de carreteres i no haver d'esperar a què en passi una de grossa i excepcional. No fa molt van assassinar els amos d'un bar. Es veu que feia mesos que el veïnat es queixava de la inseguretat a la nit degut en part a la falta d'enllumenat, de les faroles que no funcionaven. L'endemà de les morts hi havia uns operaris arreglant els llums. Patètic.

Ells han de fer la seva feina i nosaltres denunciar-ho si no es fa. Però hem d'aprendre a ser més cívics, més comprensius i sobretot, fer cas dels professionals.

Prefereixo la neu a la pluja, tot i ser blanca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada