18 de gener 2008

Segway

He sentit que prohibiran els GPS al cotxe perquè diu que la seva manipulació, que el tocar la pantalla tàctil distreu i pot ser perillós. Ja. I això no ho van pensar abans d’homologar-lo?

El que passa és que com han prohibit coses tan absurdes, ara també han d’incloure això. Perquè llavors, si és perillós el gps, que em dius del tradicional mapa semiobert i doblegat que tots hem tingut al seient del costat? O directament plegat als genolls?

Llavors no podrem conduir si estem refredats, perquè quan estàs com una sopa i t’has de mocar, no podrem mocar-nos mentre amb els genolls aguantem el volant. I esternudar què? No és perillós anar conduint i que et vingui un esternut? Però si tanquem els ulls!!

I els taxistes amb el seu tradicional llibre-mapa que obren i consulten mentre condueixen? I els conductors d’autobús que molt sovint comencen a circular i llavors t’atenen i et donen el bitllet i el canvi? Això no distreu?

Però per sobre de tot hi ha una cosa molt perillosa: Discutir dins el cotxe.

Perillós és gesticular emprenyat mentre agafes amb una mà el volant. A més, l’adrenalina fa que condueixis de manera agressiva, apures les frenades, allargues les marxes fins les 8mil revolucions,... Això no és perillós? A partir de demà, prohibit anar al cotxe amb la teva parella, familiar o amic que sigui susceptible de tenir algun tema de conversa que generi una possible discussió.

I és clar, llavors no podrem anar amb nens darrera. Perquè? Doncs perquè que me’n dieu de conduir i sentir com plora la nena perquè li ha caigut el xumet, el globus, el nino, el clip, l’os del gosset o la cosa més inversemblant, i mirar de palpar-la per agafar-la semi ajupit i estirat, amb el cap al fre de mà, per tal de donar-li i que calli? Què, no és perillós això?O intentar pegar-li amb la mà dreta a la cama?

Això ho ha fet tothom, i ho seguirà fent tothom. Totes aquestes situacions són segons la llei, menys perilloses que parlar pel mòbil. No és veritat.Saps què, em compraré un segway com el de la foto i així no hauré de patir per això.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada