14 de juny 2007

No som tan diferents!

Tots som diferents i ens assemblem molt.

Som diferents en característiques físiques i de personalitat. Puntualitat, alçada, responsabilitat, pes, lideratge, color de cabells.... són diferències. Però hi ha tantes, tantes coses que fan que ens assemblem, que tots fem de la mateixa manera, que fins i tot fan riure, perquè no tenen una explicació convincent. Eh, això és el que jo opino, ja sigui diferent o igual a la teva.

Vas en cotxe a sopar amb els amics, a veure a algú, a la platja, on sigui. Quan ja arribes a la zona i comences a buscar lloc per aparcar, Perquè baixes el volum de la música? Què esperes, que una veu celestial et digui Aquí, aquí tens un lloc, o què? Només falta que un focus blanc i potent il·lumini el forat. Pensa-hi, tu també ho fas, segur!
Aniré a l’otorrino que em miri les orelles perquè potser els llocs per aparcar emeten un so que jo de moment no he aconseguit sentir.

Quan plou, perquè caminem més ràpid? Què passa, que esquivarem més gotes, o què? Ah, que no ens n’impactaran tantes? Què vols dir, que aquí cauen cent gotes però un metre més endavant n’hi ha cinquanta? I a més, no us heu fixat que tothom camina amb els espatlles encongides? Deu ser que hi tenim el delco.
- Hola, arribo tard perquè se m’ha mullat el delco?
- Del cotxe?
- No, el meu, el de la clavícula.


Un més i prou.

Quan algú et parla i no entens o sents bé el que et diu, perquè acompanyem aquell típic Quèeeee? mig tancant els ulls alhora que frunzim el front ajuntant les celles i sobretot, fem caure lleugerament el nostre cos endavant? Ah, que deu centímetres més a prop d’ell se senten millor les coses. Això si l’altre no pensa que el vols agredir i se separa uns altres 10cm de tu!

Moltes, moltes coses tots fem de la mateixa manera. Som mimètics. Ens porten un got per la coca-cola i el mirem per si l’hem de netejar nosaltres mateixos. Quan escrivim alguna cosa important, perquè primer netegem amb la mà el paper, que hi traiem, les partícules invisibles de pols?

Tots tenim molts i molts actes reflexes i inconscients que fa que en el fons no siguem tant diferents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada