14 d’abril 2010

Enquesta

Un dels costums que tinc quan viatjo és tenir una serie de preguntes base per situar-te. En aquest cas he decidit preguntar per la població i els taxis ja que en arribar ens ha sobtat veure la quantitat de cotxes que hi ha, un xic desmesurat. Tant és així que tenen el que anomenen Pico y Placa, això és que no cada dia pots circular amb el teu cotxe, siguis privat o taxista, i t'has de limitar als dies que et corresponen. Pico per hora pico, la nostra hora punta i Placa per matrícula.

Busco el xofer que diuen ens espera a l'aeroport. Hola, ¿eres Eisenhower? Si con gusto, tenemos que ir al parqueadero a una cuadra. Després dels primers minuts rodant, començo. ¿Porque cuantos habitantes tiene Bogotá? Pues muchos, yo calculo que unos 10 millones. ¿Y taxis también hay muchos verdad? Si si, no le sabria decir. Val a dir que el Hower com prefereix que li diguem ja que encara no entén perquè sa mare li va posar aquest nom, no és taxista.

L'endemà: ¿Porque cuantos habitantes tiene Bogotá? Pues muchos, no le sabria decir. ¿Que, 4 millones? Si, unos cuatro está bien ¿Y taxis también hay muchos verdad? Si más de siete mil.

El tercer taxista és el més convençut. En Bogotá hay 14 millones de personas viviendo y unos 70.000 taxis. Collons, com varien les xifres! Un altre taxista ens acaba de liar més quan diu que són 7 milions d'habitants i tenen 4 millones de taxis. Ara si ja riem obertament. Només desisteixo quan durant un altre trajecte el taxista ni em mira ni em fa cas. ¿Cuanta gente vive en Bogotá? Pues no sé, mucha. ¿Pero cuanta exactamente, un millón? Si, un millón más o menos. Home amic, més aviat más, mucho más que menos. ¿Y taxistas? Taxis hay muchos pero cuando necesitas uno nunca lo encuentras. Ya, pero ¿cuantos hay más o menos, un millón? torno a dir. Si, muchos pero cuando necesitas uno nunca lo encuentras, insisteix el paio.

Les dades oficials que no he pogut evitar consultar parlen d'uns 8 milions de persones i 48.000 taxis oficials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada