03 d’octubre 2008

Visca els ecologistes!

Com a casa enlloc!

Aquesta afirmació és vàlida quan dorms. El millor llit és el teu. Quan t'asseus al sofà. Mira que n'hi ha d’incòmodes pel món. Ara, per sobre de totes les coses, el millor que hi ha és el wàter. Conec una pila de gent que diu que cagar fora de casa els costa més. A mi, no. És qüestió d'assegurar amb papers una mínima higiene i llestos.

Cert és que a casa tens una llibertat que a fora no tens. D'acord, depèn del lavabo. N'hi ha que els trobes després d'obrir tres portes. En aquests, total llibertat. Ara, si és un lavabo tipus aeroport, què? No em diguis que no et talla una mica. Entre que li veus els pantalons al de costat i que sents com interpreta las Valkirias de Wagner amb l’esfínter. No em diguis que no t'entra vergonya aliena? A mi si, i estic cohibit. No actuo amb naturalitat. I que me'n dius de l'estona a la tassa. Quin és el vostre rècord, en minuts? Suposo que tots heu tingut aquelles ronxes roses que surten als genolls de recolzar-hi els braços.

La tassa és un gran lloc per llegir. Llegir el que sigui, des del magazine del diumenge, llibres, revistes o altres tipus de lectura menys convencionals com la composició de la pasta de dents, totes les explicacions del body milk, a fins i tot comptar quantes pues formen el raspall de cabell que tenim a prop. Estarem d'acord també en què quan estem en una altra casa tenim cura de no deixar res surant. Estirem la cadena i tornem a mirar no sigui que hi hagi un wally per allà surant i que no hagi seguit els seus companys. O les famoses quatre barres. El concepte escombreta està encara per descobrir.

El tema és Què fer quan vas al wàter de la feina, per exemple i et trobes un cagarro? Un zurullu que per haver-lo vist només de dos segons se't queda gravat al cervell. I si a més saps de qui és, què? Com se't queda el cos? Què has de fer? Li dius o no. Poses una nota educada en què digui que lamentes haver hagut d'exterminar el seu regalet? Digueu, què se suposa que haig de fer?

Ah, potser amb tanta ecologia, s'ha muntat un hortet al balcó amb tomaqueres i maduixeres, i necessita els fems per adobar la terra. Deu ser això!

-David, si vols provar uns tomàquets que he portat del meu hort?
-No, no, gràcies. Sóc al·lèrgic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada