12 de setembre 2012

Això ja ha començat

Emoció és la paraula que ho resumeix tot. Il·lusió per millorar, per lluitar i que els teus fills tinguin un país millor.

La Jana es va fer un esquinç divendres passat i quan va anar al metge li va preguntar si podria anar a la manifestació. Suposo que sabia inconscientment que era una cosa bona. Té el record de fa dos anys en què va fer una pancarta i tot, com va cantar, quanta gent va veure i sabia que aquesta seria més notòria. Al final s’ha quedat a casa mentre la Valèria li feia dentetes.

 
Miraves a qualsevol lloc i només veies estelades. Entraves a un bar i estava ple a vessar de gent amb banderes, samarretes, pins i adhesius a favor de la Independència. He vessat llàgrimes d’alegria en veure com una parella de més de vuitanta anys amb els ulls ennuegats cridava i aplaudia el cant de la diada: In-Inde-Independència. Un milió i mig de persones juntes, fa molta patxoca.

 
Hem quedat amb uns bons amics amb els que hem anat caminant pel Passeig de Gràcia fins arribar a l’Hotel Majestic. Hem pogut estar una estona en un lloc privilegiat per veure una visió global de la festa. Fins i tot m’han entrevistat en un programa francès de France3. M’han dit si tenia por d’una jornada com aquesta i si mai havia vist tanta gent.

Més tard hem anat a la terrassa de l’hotel i hem estat xerrant amb uns nord-americans. Ens han dit que mai havien vist una reacció tan pacífica per uns ideals, per la llibertat d’un poble i curiosament ens han encoratjat a seguir lluitant pel que creiem. No crec que acabi de comprendre’ns però estic segur que no ho oblidarà i que la seva visió de Catalunya i Espanya a partir d’ara serà ben diferent. I ho explicarà.

 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada